Eikö olisikin hienoa, jos pystyisi laskemaan, kuinka monta lumihiutaletta sataa alas lumisateen aikana? Sunnuntain lumimyräkässä olisikin ollut laskemista. Kuinkahan monta sataa tuhatta miljoonaa miljardia lumihiutaletta satoikaan alas..? Usein asiat näkee vain suurina kokonaisuuksina. Suuri lumikasa muodostuu yksittäisistä hiutaleista ja rannan hiekkaranta on monien hiekanmurusten ansiota (ja hiekanmurusethan ovat oikeasti pienen pieniä kiviä). Joskus pitäisi osata katsoa asioita hieman tarkemmin ja perehtyä näkemään ne yksilöt kaiken massan seasta. Ja miksikö minä tällaisia lähdin lätisemään. Noh, on tässä töitä puurtaessa tullut mieleen, ettei yhteiskuntakaan osaa katsoa meitä yksilöinä vaan yhtenä ihmismassana. Koko elämän rytmi on ennalta meitä varten määrätty ja työpaikoillakaan ei ole sijaa yksilön kehitykselle. Tai ainakaan siinä työpaikassa, jossa minä olen. Tuntuu, että kaikki osaamiseni ja kapasiteettini menee aivan hukkaan ja tunnen taantuneeni jollekin robottimaiselle tasolle. Mutta minkäs teet kun ei muita töitä löydy eikä nyt ihan tyhjän päällekään haluaisi hypätä?

Sitäkin oon miettinyt, että mistähän se johtuu, että jotkut päivät tuntuvat menevän todella nopeasti ja jotkut puolestaan matelevat eteenpäin? Ei se voi omasta asenteestakaan olla kiinni, koska vaikka kuinka asennoituisi "oikein" niin ei se aina työpäivää lyhennä. Eikä matelevaa vapaapäivääkään.

Niin ja tulihan sitä viikonloppuna irroiteltuakin. Kulta oli toisella paikkakunnalla kavereidensa luona ja mie kutsuin tänne oman ystäväni neiti T:n. Tuli sitten puhuttua syvällisiä ja pyörittyä yöelämässä sekä shoppailemassa. Mutta viikonloppu oli kyllä aivan liian lyhyt. Onneks vajaan kuukauden päästä alkaa joululomailut niin on hieman pidempiä vapaita tiedossa. Ehkä silloin ehtisi aloittaa sohvan korjaamisenkin. Kissapojat kun ovat repineet jo yhden kulman kokonaan auki ja aloittaneet toista. Ne oli muuten jotenkin keksineet, että miun hammasharja on kiva leikkikalu ja leikkineet sillä pitkin olohuoneen lattiaa. Noh, tulipahan sekin sitten pakon edestä vaihdettua (eikös sitä muutenkin suositella kolmen kuukauden välein?).